Stjernens historie

Der var en gang  ………. historien om klubbens opstart.

I efteråret 2000 så to kvinder (Susanne Berg og Annette Kaae) en konkurrence i Vestsjællands amt. Vi skrev et indlæg, om hvordan man kunne anvende bestående forsamlingshuse til bruge for kulturel oplysning til børn, unge og andre.

Vi vandt desværre ikke, vi har aldrig haft held i konkurrencer, men ideen ville ikke dø!

Den voksede videre. Drømmen var at lave et klubtilbud et par eftermiddage/aftener ugentligt for de unge i landdistriktet i alderen 10 til 18 år, især de unge som ikke var tilknyttet de lokale foreninger eller gik til idræt. Klubben skulle ikke være en konkurrent til skolens SFO, men et supplement, idet tilbuddene er meget forskellige. Klubben skulle heller ikke være en pasningsordning.

Man kunne søge en daværende 5%s pulje genne kultur- og fritid i Slagelse kommune. Vi hørte om en anden lokal kvinde (Helle Kjær, klubben første bestyrelsesformand), som også var tændt på ideen og som måske ville tegne en eventuel bestyrelse.

Kelstrup forsamlingshus ville gerne indgå i et evt. klubforsøg. Huset var trængt rent økonomisk på daværende tidspunkt og kunne også bruge en fast udlejningsindtægt.

Vi inviterede til informationsmøde i Kelstrup forsamlingshus. Vi havde ligeså inviteret Troels Brandt, daværende fritidskonsulent, som ville fortælle om mulighederne. Formålet var også at få en fornemmelse for opbakningen omkring ideen samt få valgt en styregruppe.

Kan stadig huske, inden mødet, at vi ude i forsamlingshusets køkken måtte tage en lille ”Gammel Dansk” for at dulme nervøsiteten, ingen af os havde på den måde stået over for en gruppe ukendte mennesker. Og ville der i det hele taget komme nogen mennesker?

Tanken var, at vi ville søge om andel i 5%s puljen. Klubben skulle have folkeoplysende karakter, der skulle være gæster, som fortalte om noget andre kunne have glæde af, oplevelser og aktiviteter, Klubben ville afhænge af forældre, der vil tage et nap med at passe på områdets unge mennesker, fælles ansvar for deres fritid. En af kongstankerne var (og er stadig) at de unge mennesker forhåbentlig udsætter deres debut i Slagelses ”aftenliv”, de unge skal kende andre unges forældre og omvendt, så vi dermed passer på hinanden og forebygger, at man eventuelt kommer ”ud i noget snavs”.

Men der kom mennesker – mange – hele den lille sal i forsamlingshuset var fyldt med forældre, der var med på ideen og som mente at området manglede en klub. Sikken en opbakning!

Der blev denne dag valgt en bestyrelse, som efterfølgende satte det konkrete arbejde i gang.

Den 4/10 – 2001 åbnede vi dørene i Kelstrup forsamlingshus for første gang. ”VERA” alias Peter Ebsen, åbnede klubben under politisk bevågenhed fra Arne Beyer og andre prominente der støttede op om klubben. Det blev et tilløbsstykke. Der mødte 50 børn og lige så mange voksne op. Henry O`Connor leverede musikken.

Denne dag blev det også afsløret hvad klubbens fremtidige navn skulle være. Der var nemlig udskrevet en konkurrence, som blev vundet af Nicolai Pedersen fra Næsby Strand, med navnet: STJERNEN.

Klubbens første sæson i forsamlingshuset var en succes. Vi havde forskellige arrangementer, Slagelse Gladiators viste udstyr, sminkeaften, bagedage, bolchekogning, julebanko, videomaraton, svømmehalsture og hockey kampe. Tid til kortspil og andre spil. Vi var heldige at have ældre ”medarbejdere” tilknyttet, som har nydt samværet med de unge mennesker og omvendt. Vi kan nævne Amalie og Frank, desværre er ingen af dem mere…

Der var ”gang i den”. Men vi kæmpede med en stor ulempe. Alt klubinventar skulle frem og tilbage hver gang, fordi der var fester i huset, og det var et stort slæb.  Samtidig kunne det også ses på huset at det blev brugt, så meget at forsamlingshusets bestyrelse blev betænkelig.

Vi måtte indse, at et alternativt sted ville være ideelt, helst klubbens helt eget sted. Der var mange forslag i spil, de fleste var umulige at realisere, grundet økonomien.

Vi fik nys om det tidligere mejeri i Kr. Stillinge. Vi slog til, fik en lejekontrakt i stand, var sikret en sæson mere af kultur- og fritidsforvaltningen og lagde planer og budgetter. Alle ildsjælene gav et nap med: Mejeriet blev malet, gardiner syet, kraftig hovedrengøring og forældre der kendte nogen, som ville af med møbler, således at klubben nogenlunde kunne møbleres.

Så var vi klar igen. Sæsonen 2001/2002 åbnede vi i mejeriet. Igen med en lille fest for unge og ældre. Klubben drives fortsat med hjelm, i folkeoplysningsloven under kultur og fritidsforvaltningen og af en nedsat bestyrelse.

De gennemgående voksne er nu Phil og Trine, de gør et kanon arbejde for klubbens unger.

Og ikke mindst, forældre som arbejder gratis i klubben. Det er en god anledning til at lære områdets børn og unge at kende, og mange forældre får skabt et godt netværk til andre forældre.

Annette Kaae, 4.6.2006

Skriv en kommentar

Endnu ingen kommentarer.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s